2017. május 6., szombat

Kókusztejes chia puding (vegán)

IMG_20170506_165427_329

Én is beszálltam a chia-puding őrületbe. Eredetileg tojáshelyettesítésre vettem, (amerikai palacsintában például kiválóan működik) de közeledik a lejárata, úgyhogy rá kellett kapcsolni, és nekiállni gyorsabban fogyasztani. Nem mondom, hogy nap-mint-nap ezt kérem reggelire, de jó kis uzsonna, úgyhogy felvettem a repertoárba. (fő a rotálás, mint a fociban :-))

A recept végtelenül egyszerű, de az arányokat érdemes betartani a krémes, pudingszerű állag érdekében.

Hozzávalók

  • 22 g chia mag
  • 60 g (light) kókusztej
  • 60 g rizstej
  • 1 teáskanál juharszirup

A tálaláshoz:

  • friss eper
  • étcsokoládé-cseppek
  • (édesszájúaknak egy kis extra juharszirup)

A kókusztejet,  a rizstejet és a juhaszirupot egy pohárban összekeverem. Beleszórom a chia magot, megkeverem, és lefedve pár órára (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe teszem.

Friss eperrel és étcsokoládé-cseppekkel megpakolva tálalom.

1 adag lesz belőle

0 megjegyzés: