2015. július 27., hétfő

Kekszes jégkrém (cookies and cream) – fagylaltgép nélkül

Rengeteg helyen szembejött az utóbbi időben ez a recept – faék egyszerűségű jégkrém, gép nélkül, hol ezzel, hol azzal ízesítve. Az utolsó lökést Mandy kék Cookie monster fagyija adta.

És tényleg tök jó lesz az állaga, kevergetés és hasonló huncutságok nélkül.

Ehhez persze kell két dolog: cukor és zsír.

Azaz cukrozott sűrített tej és tejszín. És a recept itt kb. véget is ér, már csak az ízesítők vannak hátra, ami jelen esetben egy csomó kekszet jelent.

Hozzávalók

  • 1 doboz (fémdobozos, pár helyen kapni) vagy 2 tubus cukrozott sűrített tej (összesen 340 g)
  • 4 dl habtejszín
  • keksz – ez nálam 10 darab oreo-t és fél doboz milka csokis kekszet jelentett

A  sűrített tejet egy nagyobb tálba teszem, a kekszet összetöröm vagy összevágom, és a tejszínt habbá verem.

A tejszínt beleforgatom a sűrített tejbe. Az összetört kekszből egy kicsit félreteszek, és a többit beleforgatom a tejszínes keverékbe.

A masszát tepsibe, vagy erre a célra félretett műanyag dobozba* öntöm, és 5-6 óra alatt készre fagyasztom.

Tálalás előtt kb. 10 perccel kiveszem a fagyasztóból**.

 

*ugye senki sem akar kovászos uborka, vagy bolognai ízű fagyit?
**a szükséges idő nyilván erősen függ a lakás hőmérsékletétől.

0 megjegyzés: