2014. május 15., csütörtök

Spárgás-kecskesajtos frittata – “Végigfőzni a Meatless-t”

Tojás, spárga és kecskesajt. Szerintem mindent elmondtam. :-)
Nagyon jó döntés volt beszerezni a három öntöttvas serpenyőt. Tökéletesek frittatához, serpenyős pizzához, vagy minimál stílusú sütök egy kis csirkét és mellédobok valami zöldséget főzésekhez (mint például ez az étel).

Hozzávalók:

  • fél csomag zöld spárga
  • pár kanál lágy kecskesajt
  • 6 tojás
  • 3 újhagyma, vékonyan felkarikázva
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • a tálaláshoz saláta (és egy kis balzsamecet(krém))

A spárgát megtisztítom, a levágom a csúcsokat, a maradékot 2 cm-es darabokra vágom, és blansírozom*.
A tojásokat egy tálba ütöm, villával felverem, sózom, borsozom, és belekeverem a snidlinget, az újhagymát és a kis lecsöpögtetett spárgadarabokat (a csúcsokra később lesz szükség).
A sütőt előmelegítem 210 fokra, a főzőlapot bekapcsolom közepesnél kicsit melegebbre, és előveszek egy nagy serpenyőt (lehetőleg öntöttvasból készültet, és mindenképp sütőbe rakhatót).
Az olajat a serpenyőbe öntöm, majd miután felmelegedett, beleöntöm a tojásos keveréket. Addig sütöm, amíg a széleken elkezd megszilárdulni, ekkor egy spatulával a megszilárdult darabokat középre húzom, a híg részt meg kívülre folyatom. Miután az egész kezd szilárdulni (kb. 2 perc), a tetejére szórom a  félretett spárgacsúcsokat, rákanalazom a kecskesajtot, és 8-10 percre beteszem a sütőbe. Pár percig hűlni hagyom, majd cikkekre vágva, salátával tálalom.

ebédre vagy vacsorára 2 fős adag (nálunk legalábbis), tapasként  4-6.

*2 percig főzöm, majd jeges vízbe teszem, végül leszűröm.

0 megjegyzés: