2014. február 26., szerda

Gombás-kecskesajtos sült tészta – “Végigfőzni a Meatless-t”

Újabb sajtos-tésztás sült “cucc”. Mert abból sosem elég. Ez még a szokásosnál is egyszerűbb, mert nem igazi besamel készül, csak el kell keverni a tejet és a lisztet és felforralni. Nincs pirítgatás, összecsomósodás, liszt-odaégetés…

Hozzávalók:

  • 16 dkg teljes kiőrlésű tészta (lehetőleg penne)
  • 1,5 csésze vékonyan felszeletelt barna csiperke
  • 1 csésze tej
  • 1 marék zsemlemorzsa (még jobb egy szelet sokmagvas kenyér aprítóval morzsává darálva)
  • 1 evőkanál liszt
  • pár evőkanál friss kecskesajt
  • zsálya (ha friss, apróra vágva)
  • só, bors

A lisztet, a tejet, és a zsályát kézi habverővel összekeverem, felforralom és pár percig főzöm. Félreteszem, belekeverek 2 evőkanál kecskesajtot, sózom, borsozom. Megfőzöm és leszűröm a tésztát – 2-3 perccel kevesebb ideig főzöm, mint amit a csomagolás ír. A tésztát összekeverem a sajtmártással és a gombával. Tűzálló tálba teszem, alufóliával letakarom, és előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. Leveszem az alufóliát, megszórom zsemlemorzsával, pár kanál kecskesajtot teszek rá, és 5-7 percre visszateszem a sütőbe. Tálalás előtt néhány percig hűlni hagyom.

2 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: