2014. január 29., szerda

Sült fokhagyma-leves – “Végigfőzni a Meatless-t”

fokhagymaleves3

Első körben nyilván azokat a recepteket csinálom meg a Meatless-ből, amire már első átlapozáskor azt mondtam, hogy húúúú-akarom-most azonnal.
Ez is ilyen. Sült fokhagyma és parmezán. Csak jó lehet. És az is.
És tényleg kell bele a három fej (kb. 30 gerezd) fokhagyma.

Hozzávalók:

  • 2-3 fej (összesen kb. 30 gerezd) fokhagyma (egyben, héjastul)
  • olívaolaj
  • 20-22 dkg krumpli, meghámozva és kis kockákra vágva
  • 4 csésze zöldségalaplé
  • só, bors
  • 1/4 csésze frissen reszelt parmezán (+ a tálaláshoz)
  • pirítós a tálaláshoz

A fokhagyma fejeket keresztben kettévágom, letépek egy darab alufóliát, ráteszem a fokhagymát, meglocsolom olívaolajjal és összecsomagolom. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütöm, majd félreteszem hűlni.
Az alaplevet egy fazékba teszem, felforralom, hozzáadom a krumplit, a vékony héjából kinyomott fokhagymát, és közepes lángon addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul (kb. 12 perc). Belekeverem a parmezánt, miután kicsit kihűlt, összeturmixolom, sóval, borssal ízesítem. Ha szükséges, felmelegítem. Pirítóssal és reszelt parmezánnal tálalom.

4 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: