2014. január 5., vasárnap

Málnás pohárkrém

Karácsonykor ezt az egyszerű desszertet készítettem - nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom.
A “365 nap vackok nélkül” kapcsán pár megjegyzés: babapiskóta és babapiskóta között elég nagy különbségek vannak, ami az összetevők listájának hosszát illeti. Érdemes átnézni a csomagolást vásárlás előtt. Krémsajtból pedig nyilván a zsíros a “tisztább”, hiszem a csökkentett zsírtartalom azzal jár, hogy zselatinnal és egyebekkel kell összefogni, hogy meglegyen a szilárd állag.

Hozzávalók:

  • 1-2 marék mirelit málna, felengedve
  • 125 g tejszín
  • 250 g krémsajt
  • pár kanál porcukor
  • 1 evőkanál citrom- vagy lime-lé
  • pár kocka fehércsokoládé
  • 4-6 darab babapiskóta

A krémsajtot alaposan összekeverem a citromlével és 1-2 kanál cukorral, a tejszínt egy kevés cukorral kemény habbá verem. A tejszínhabot és a málna nagy részét beleforgatom a krémsajtba – nem kell homogén rózsaszínre keverni. Négy desszertes pohár aljára egy-egy (esetleg másfél-másfél) összetört babapiskótát teszek, és elosztom rajtuk a krémet. A tetejére kanalazom a maradék málnát, és zöldséghámozóval fehércsokoládét forgácsolok rájuk. Pár órára beteszem a hűtőbe.

4 adag lesz belőle.

1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Hű, de tetszik! a csudába, épp nincs itthon tejszín! azonnal meg is csináltam volna.