2014. január 27., hétfő

Csicseriborsó-krém retekkel és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t”

Szeretem a hummuszt, de csicseriborsó-krém témakörben ez még sokkal jobb. Szerintünk legalábbis. Sokkal frissebb íze van.
Hűtőben eláll 3 napig, de a bazsalikom hamar elszíneződik, ezért azt érdemes csak fogyasztás előtt belekeverni.

Hozzávalók:

  • 1 doboz csicseriborsó-konzerv
  • 1-2 teáskanál olívaolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • 4-5 retek
  • pár kanál friss citromlé
  • só, bors

A csicseriborsót burgonyanyomóval vagy villával összenyomom – ne legyen teljesen homogén, maradjon kicsit darabos. Sózom, borsozom, összekeverem az olajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és a nagyon apróra vágott retekkel. Ha  szükséges, keverek bele egy kis vizet*. A bazsalikomot csak tálalás előtt keverem bele.
Pirítóssal vagy pirított pitával tálalom.

*ha valaki nem konzerv csicseriborsót használ, hanem maga főzi, tegyen félre egy keveset a főzőléből, és azzal krémesítse.

0 megjegyzés: